Psykoterapi

Professionell hjälp genom samtal

Det är omöjligt att gå igenom ett helt liv utan några smärtsamma eller problematiska stunder. Det kan handla om att vi känner oss oroliga/ångestfyllda, nedstämda eller uppgivna. Det kan vara så att vi känner oss ensamma och längtar efter att träffa en partner. Vi kanske har gått igenom en traumatisk upplevelse och har svårt att ta oss vidare. Kanske har vi märkt att vi upprepar ett destruktivt beteende och inte vet hur vi ska bryta det. Oavsett vad det är som har en negativ effekt på vårt liv och mående så finns det en väg ur det.

I dessa stunder kan det hjälpa att få prata med någon utomstående som kan hjälpa en att förstå det som händer och se hur man kan ta sig igenom det samt må bättre. Psykoterapi kan hjälpa en att ta ett steg tillbaka och få lite perspektiv på det som händer. Därifrån kan man lättare få syn på var man har fastnat samt vad som behövs för att man ska kunna komma vidare.

I terapin kommer vi titta närmare på hur dina tankar, känslor och beteende påverkar ditt liv och ditt mående. De flesta av oss hamnar lätt i specifika mönster där våra tankar, känslor och beteenden inte förändras så mycket. Kanske är det något mönster inom dig som du själv börjat få syn på. Vi kommer tillsammans titta närmare på var dessa mönster kommer ifrån och om de är så att de hjälper dig nå dina mål eller om du skulle vilja testa något annat framöver. Det är dina mål som är det viktiga i terapin. Om du lever ditt liv utifrån andras borden och måsten är risken stor att ditt liv kommer börja kännas grått och meningslöst. I terapin kan du få ökad klarhet kring vad du behöver för att må bra och sedan kan vi tillsammans hjälpa dig dit.

Om du längtar efter en förändring i ditt liv eller mående är du varmt välkommen att höra av dig för att boka in en första träff.