Psykoterapi

Samtal som läker och utvecklar

Det är omöjligt att gå igenom ett helt liv utan några smärtsamma eller problematiska stunder. Det kan handla om att vi känner oss oroliga, nedstämda eller uppgivna. Det kan vara så att vi känner oss ensamma och längtar efter att träffa en partner. Vi kanske har gått igenom en traumatisk upplevelse och har svårt att ta oss vidare. Eller kanske har vi märkt att vi upprepar ett destruktivt beteende och inte vet hur vi ska bryta det. Oavsett vad det är som har en negativ effekt på vårt liv och mående så finns det en väg ur det.

När vi hamnar i dessa perioder av sämre mående och inte vet hur vi ska komma vidare, då kan det hjälpa att få prata med någon utomstående som kan hjälpa en förstå det som händer och se hur man kan ta sig igenom det för att må bättre. Psykoterapi kan hjälpa en att ta ett steg tillbaka och få lite perspektiv på det som händer. Därifrån kan man lättare få syn på var man fastnat samt vad som behövs för att man ska kunna ta sig framåt.

I terapin kommer vi titta närmare på hur dina tankar, känslor och beteenden påverkar ditt liv och ditt mående. De flesta av oss hamnar lätt i invanda mönster som förhindrar oss från att ta oss framåt. Vi kommer tillsammans undersöka var dessa mönster kommer ifrån och om de är så att du skulle vilja testa något annat framöver. Det är dina mål som är det viktiga i terapin. Om du lever ditt liv utifrån andras borden och måsten är risken stor att ditt liv kommer börja kännas grått och meningslöst. I terapin kommer du få ökad klarhet kring vad just du behöver för att må bra och sedan kan vi tillsammans hjälpa dig dit.

Många av oss har fått lära sig att mest leva uppe i våra huvuden och att enbart låta våra tankar styra våra handlingar. Även om våra tankar fyller en viktig funktion är det också viktigt att vi inte glömmer bort vår kropp och våra känslor. När vi lärt oss att lyssna på och vara med vår kropp och våra känslor, behagliga såsom obehagliga, har vi kommit en bra bit på vägen mot ett mer autentiskt, harmoniskt och meningsfullt liv. En del av terapin handlar om att just skapa en mer hälsosam balans mellan våra tankar och våra känslor så att de sedan kan samarbeta för att hjälpa dig nå dina mål. 

Om du längtar efter en förändring i ditt liv eller mående är du varmt välkommen att höra av dig för att boka in en första träff.